Læsø Bryghus®

Byder dig velkommen til Læsø's lokale bryghus på

BOGØGÅRD

Tanken om et bryggeri på Læsø er ikke ny, Læsø Bryggeri eksisterede fra 1893 til 1952.

Nu efter 53 år genoptages brygningen igen på Læsø og de første forsøgsbryg som blev påbegyndt juni måned 2005, først i begyndelsen af 2006 var resultaterne ved at være så tilfredsstillende, at vi kunne begynde at sælge det til besøgende på Bogøgård. 

At fremstille godt øl kræver stor omsorg og interesse for håndværket, og ikke mindst viden er en vigtig del af det at fremstille øl. Denne viden er tilført af Danmarks kendeste Brygmester Peter Klemensen fra Thisted Bryghus som mentor og smagsdommer for det vi brygger.

At fremstille godt øl kræver stor omsorg og interesse for håndværket, og ikke mindst viden er en vigtig del af det at fremstille øl. Denne viden er tilført af en af Danmarks dygtigste Brygmester Peter Klemensen fra A/S Thisted Bryghus som mentor og smagsdommer for det vi brygger.
 
 
Tid til erkendelser og nye tider!
 
At brygge øl er ikke den store videnskab.
Men at brygge godt øl med stor smag er en kunst og kræver stor viden.
Læsø Bryghus har siden 2005, håndbrygget godt øl med stor smag, men vi må samtidig erkende, at vi ud fra vores placering er et sæson bryggeri.
At håndbrygge holdbart øl der bevarer den gode smag over længere tid kan være tvivlsomt.
Peter Klemensen har siden starten været mentor og lærermester for Læsø Bryghus.
At være i lærer hos "Klemme” er krævende, og kompromisløs, fordi det handler smag.
Smagen er alt afgørende, for det er dig som kunde der er dommer.
 
Hårdt arbejde lønner sig!
Tilbudet fra A/S Thisted Bryghus og Peter Klemensen var helt klart. Når i har lært og i stand til, at brygge godt og velsmagende øl, må i brygge jeres øl på A/S Thisted Bryghus.
 
Det har vi nu igennem 4 år bevist.
 
Læsø Bryghus er Danmarks mindste bryggeri.
Vi kan være stædige, stolte - men ikke sige nej til et godt tilbud - velvidende, at vi må tage imod lidt af hvert - men sådan er det jo at lære, men også det at få muligheden for, at få lidt mere indflydelse på det som brygges.
Øl brygges jo ikke på en dag.
 
LÆSØ BRYGHUS®
Nye tider visioner tanker: øl laboratorioum, eksperimentalt håndbryggeri, gæstebryg, undervisning!
Læsø Bryghus vil om sommeren være et eksperimentalt håndbryggeri hvor vi har tænkt os at udvikle nye øltyper i vores øl ”laboratorium”. Tanken kunne også være, at faciliteterne også kan tilbydes gæstebrygger som vil gøre det muligt for besøgende at se hvordan man brygger godt øl.
 
Læsø Bryghus er et "ægte" håndbryggeri hvilket betyder, at arbejdet med at brygge øllet er håndarbejde, og for at opnå det vigtigste ”øllets smag” kræver det efter vor mening de gamle brygnings metoder, godt humør og personligt engagement. Derfor tager det en del længere tid hos os, at udvikle godt øl, med den ” Gode smag ” som huskes.
 
Tiderne forandres og nye ideer udvikles, vi arbejder på dem -og til at se Dem på Læsø, hvor vi i sommer sæsonen brygger videre på den gode smag. 
 Med venlig hilsen
 LÆSØ BRYGHUS®
 
Med stor tak til
A/S Thisted Bryghus
Brygmester Peter Klemensen
og de dygtige medarbejdere.

Vi brygger på den gode smag af Læsø

           

 

 

Læsø Bryghus | Bogøgårdvej 9 | 9940  Læsø | Danmark | Tlf. 98 49 91 99 | lb@laesoe-bryghus.dk 
© Læsø Bryghus 2019